中國考試網-考試信息資訊 收藏本頁 設為首頁 
您現在的位置: 主頁 > 外語 > 公共英語 > 文章
英語三級考試閱讀理解:定義
更新時間:2019-02-02 09:47   來源:未知 作者:中國考試網1 點擊:
英語三級考試閱讀理解:定義





一篇成人英語三級考試閱讀文章通常在250詞左右,一個定義可能占幾行,這時定義很可能作為考點。下面小編為大家詳細解析《成人英語三級考試閱讀理解:定義類文章》。

大家在做成人英語三級考試閱讀理解題時,只需圈出被定義的詞就行了。定義可以分為以下兩種。

(一)篇章定義

與主題有關的篇章定義,理解它有助于做主旨題。

例1 Oceanography has been defined as "The application of all sciences to the study of the sea".

Before the nineteenth century, scientists with an interest in the sea were few and far between. Certainly Newton considered some theoretical aspects of it in his writ-ings, but he was reluctant(不愿意)to go to sea to further his work.

For most people the sea was remote, and with the exception of early interconti- nental travellers or others who earned a living from the sea, there was little reason to ask many questions about it, let alone to ask what lay beneath the surface. The first time that the question "What is at the bottom of the oceans?" had to be answered with any commercial consequence was when the laying of a telegraph cable from Europe to America was proposed. The engineers had to know the depth profile(起伏形狀)of the route to estimate the length of cable that had to be manufactured.

It was to Maury of the US Navy that the Atlantic Telegraph Company turned, in 1853, for information on this matter. In the 1840s, Maury had been responsible for encouraging voyages during which soundings(測深)were taken to investigate the depths of the North Atlantic and Pacific Oceans. Later, some of his findings aroused much popular interest in his book The Physical Geography of the Sea .

The cable was laid, but not until 1866 was the connection made permanent and re- liable. At the early attempts, the cable failed and when it was taken out for repairs it was found to be covered in living growths, a fact which defied contemporary scientific opinion that there was no life in the deeper parts of the sea. Within a few years ocea- nography was under way. In 1872 Thomson led a scientific expedition(考察), which lasted for four years and brought home thousands of samples from the sea. Their clas- sification and analysis occupied scientists for years and led to a five-volume report, the last volume being published in 1895.

上述文章第一段就是一個定義:Oceanography has been defined as "The application of all sciences to the study of the sea."(海洋學是綜合應用所有科學對海洋進行的研究)。這肯定與主題有關,于是看到下題。

This passage is mainly about

A. the beginnings of oceanography

B. the laying of the first undersea cable

C. the investigation of ocean depths

D. the early intercontinental communications

可以直接確定A項為答案。B.C.D項均為原文中的細節,不能成為主旨題的答案。

(二)具體定義

就是對文中某個現象或術語加以定義。這種具體定義有時成為詞義題的考試內容。

例2 Statuses are marvelous human inventions that enable us to get along with one an- other and to determine wher we "fit" in society. As we go about our everyday lives, we mentally attempt to place people in terms of their statuses. For example, we must judge whether the person in the library is a reader or a librarian, whether the tele- phone caller is a friend or a salesman, whether the unfamiliar person on our property is a thief or a meter reader, and so on.

The statuses we assume often vary with the people we encounter, and change throughout life. Most of us can, at very high speed, assume the statuses that Various situations require. Much of social interaction consists of identifying and selecing among appropriate statuses and allowing other people to assume their statuses in rela- tion to us. This means that we fit our actions to those of other people based on a con- stant mental process of appraisal and interpretation. Although some of us find the task more difficult than others, most of us perform it rather effortlessly.

A status has been compared to ready-made clothes. Within certain limits, the buyer can choose style and fabric. But an American is not free to choose the costume(服裝)of a Chinese peasant or that of a Hindu prince. We must choose from among the clothing presented by our society. Furthermore, our choice is limited to a size that will fit, as well as by our pocketbook(錢包). Having made a choice within these lim- its we can have certain alterations made, but apart from minor adjustments, we tend to be limited to what the stores have on their racks. Statues too come ready made, and the range of choice among them is limited.

In the first paragraph, the writer tells us that statuses can help us

A. determine whether a person is fit for a certain job

B. behave appropriately in relation to other people

C. protect ourselves in unfamiliar situations

D. make friends with other people

這道題問statuses的作用,這是第一段的內容。第一段首句就是一個定義:Statuses are marvelous human inventions that enable US to get along with one another and to determine wher we "fit" in society.這個定義為第一段的主題句,也是本題的相關句,由此可知B項為正確答案:(statuses有助于)人們在人際交往中保持言談舉止得體。

相關文章
你知道百科全書用英語怎么說?
高中英語:她從67分到145分
公共英語三級考點指導大全
英語杭州中心:帶你“澳洲歡樂游”
俄語代替英語參加高考啦
gogokid英語怎么樣培養“高能高分”的學生
英語單詞一天背幾個學好英語不難
攻克云南考研英語翻譯難關
公共英語三級寫作范文精選
學校學生想要英語水平好
欄目推薦
公共英語考試三級寫作范文精選
真的有10萬英語教師進中國?
3條原則孩子英語啟蒙不跑偏
公共英語二級寫作沖刺試題
日排行
·  俄語代替英語參加高考啦
·  五本書兼一點外語書私貨
·  英語三級考試閱讀理解:定義
·  英語杭州中心:帶你“澳洲歡樂游”
·  高中英語:她從67分到145分
·  公共英語三級考點指導大全
周排行
·  萬達美式少兒英語培訓
·  俄語代替英語參加高考啦
·  成人英語速成的干貨帖
·  王俊凱將代言某品牌英語教育
·  英語單詞一天背幾個學好英語不難
·  2018年6月英語四級翻譯:靈隱寺
月排行
·  中小學生如何學好英語
·  讓英語知識學習融入實際場景
·  谷樂英語打造差異化投資
·  幼兒園英語測評都是最棒的
·  萬達美式少兒英語培訓
·  大學英語四、六級有多難?
年排行
·  中小學生如何學好英語
·  讓英語知識學習融入實際場景
·  12月份的英語該怎么復習
·  公共英語PETS1級完型填空
·  全國英語等級考試(PETS)報名事項
·  谷樂英語打造差異化投資
《中華人民共和國電信與信息服務業務》信息產業 京ICP備06046971號 技術支持:嘉瑞恒通(北京)科技有限公司。
COPYRIGHT (C) 2003-2008 KSWCHINA.COM INC ◎ 考試中國ALL RIGHTS RESERVED. 刪稿聯系郵箱:[email protected]
上海围棋协会官网